BRUTALNO UBIJENA

Pronađeni dijelovi tijela švedske novinarke Kim Wall

07.10.2017.
u 12:55

Njezina glava pronađena je u torbi u kojoj su bile i dvije noge, rekao je kopenhaški policijski inspektor Jens Moller

Danska policija priopćila je u subotu da je pronašla glavu i noge švedske novinarke Kim Wall koja je u kolovozu umrla pod misterioznim okolnostima na podmornici danskog konstruktora.

Njezina glava pronađena je u torbi u kojoj su bile i dvije noge, rekao je kopenhaški policijski inspektor Jens Moller. U drugoj torbi nalazila se njezina odjeća.

Kim Wall, iskusna tridesetogodišnja novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na podmornicu Nautilus s Peterom Madsenom, danskim konstruktorom i vlasnikom podmornice u okviru reportaže na kojoj je radila.

Njezin trup pronađen je u danskim vodam jedanaest dana kasnije. Madsen niječe da ju je ubio.

Njezin partner prijavio je nestanak 11. kolovoza. Istog dana danske vlasti su spašavale Madsena u vodama Oeresunda, između danske i švedske obale, malo prije nego je podmornica potonula. Istražitelji misle da ju je Madsen namjerno potopio.

Podmornica je poslije izvučena iz mora. Kim Wall, neovisna novinarka, surađivala je s The Guardianom i s New York Timesom.

Diplomirala je na novinarskom fakultetu Columbiji u New Yorku, a radila je u New Yorku i u Kini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije