Sveučilište u Mostaru

Promovirano 200 prvostupnika i 111 magistara struke Fakulteta zdravstvenih studija SUM-a

Foto: Stojan Lasić
1/20
01.04.2022.
u 15:34

Na svečanosti u Mostaru dekanica Tomić najavila i diplomski studij primaljstva

Promocija sveučilišnih prvostupnika i magistara struke i dodjela diploma Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.
U svom obraćanju rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr.sc. Zoran Tomić je čestitao studentima na ostvarenom uspjehu.

"Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru iznjedrio je mnoge generacije diplomanata sestrinstva, fizioterapije, inženjerstva i primaljstva. Naš medicinski sustav u ovom vremenu pandemije i brojnih strahova i neizvjesnosti bio bi neodrživ bez svih onih ljudi koji su svoje znanje, kompetencije i vještine stjecali upravo na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. Upravo kao što su oni danas stupovi našeg zdravstvenog sustava tako je i Fakultet zdravstvenih studija jedan od temeljnih stupova našeg Sveučilišta. Uzimajući u obzir ove činjenice svi smo mi ponosni na Sveučilištu posebno ponosni na Fakultet zdravstvenih studija, kazao je, između ostalog, rektor Zoran Tomić. 

Dekanica Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru prof. dr.sc. Vajdana Tomić je u svom obraćanju naglasila važnost Fakulteta zdravstvenih studija za djelovanje zdravstva u cjelini i pomoć zajednici. 

"Primili ste diplomu kao krunu vašeg dugogodišnjeg rada i zalaganja. Osjećaj zadovoljstva, ponosa i radosti danas dijelimo s vama i vašim obiteljima. Stoga je promocija zajednička proslava uspjeha, a za vas osobno znakoviti početak jednog novog životnog razdoblja koje će biti zahtjevnije izazovnije i složenije. Diploma je službena potvrda stečenih kompetencija i znanja, ali te kompetencije treba u praksi pokazati, a pri tome se misli na stečena stručna znanja i vještine. Samo onaj zdravstveni djelatnik koji svoje zvanje i zanimanje doživljava kao poziv, taj može biti izvrstan. Ukoliko ispravno odgovorite na taj poziv, rad će za vas biti izvor iskrenog i dubokog zadovoljstva", kazala je dekanica Tomić, te dodala: 

"Neka vaše znanje, stručnost i predanost budu u službi čovjeka i izgradnji općeg dobra zajednice u kojoj budete djelovali". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?