Sveučilište u Mostaru

Promovirana 452 diplomanda Filozofskog fakulteta u Mostaru

06.12.2019.
u 14:43

Svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promovirana su 452 diplomanda od čega je 280 prvostupnika i 172 magistra struke.

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak je istaknuo kako je čitajući izvješće za protekle dvije akademske godine Filozofskog fakulteta vidio da je predvodnik filozofskih fakulteta u BiH, priopćeno je sa Filozofskog fakulteta. 

„Vi dragi diplomandi možete biti sretni i ponosni što ste studirali na ovom fakultetu. Za vas je ovo kraj i jednog načina života, vaši ciljevi i planovi više nisu isti, a obaveze se povećavaju. Današnja svečanost je kruna vašeg višegodišnjeg rada, truda i neprospavanih noći uz knjigu“, kazao je prorektor Čolak.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je kazao kako će veliki Blaise Pascal reći da osim logike uma postoji i logika srca.

„Srce prodire dublje od uma, njemu su pristupačne spoznaje koje ne možemo utemeljiti i dokazati, stoga će spomenuti mislitelj reći da reći da srce ima svoje razloge koje um ne poznaje. Nije posrijedi običan sentiment, riječ je o iskustvu da je lijepo i dobro utkano u sve nas i oko nas, odnosno sve nosi pečat transcedentnog. Zato Vam dragi diplomandi želim zadivljenost pred tom činjenicom, želim da svatko od vas spozna kako je tajnovitiji i veći nego što misli da jest“, kazao je dekan Musić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije