„Moje viđenje života“

Promocija knjiga književnika Ante Stanića iz Kreševa u povodu 30 godina književnoga rada

09.12.2023.
u 17:10

Učestalo je predstavljanje knjiga u zadnje vrijeme, osobe od prera i riječi žele se dokazati i mnogima to i ide od ruke i uspije. Tako je u petak u 18,00 sati bila promocija knjiga od književnika Ante Stanića iz Kreševa u povodu 30 godina književnoga rada pod motom „Moje viđenje života“. Organizator književne večeri bilo je Hrvatsko kulturno društvo Napreak, podružnica Doboj. Promocija je bila u Hrvatskom domu „Petar Ajvazovć“ Doboj. Sve je na početku pozdravila gđa Ljubica Berlanda. 

 Anto spada u plodne pisce, rođen je 1942. godine u Crnićkom Kameniku, općina Kreševo. Učiteljsku školu završio je u Sarajevu i pet godina radio kao učitelj. Poslije odlazi na privremeni rad sa suprugom u Njemačku gdje ostaje osam godina. Vrativši se iz Njemačke počeo se baviti privatnim biznisom. 

  Nakon posljednjeg rata počinje se aktivnije baviti književnim radom, odnosno varaća se svojoj ljubavi, pisanju. Radovi su mu objavljeni u mnogim tiskovinama u BiH. Dobitnik je velikih književnih priznanja. Promovirajući svoje knjige, a napisao ih je 42., i nagrađene knjige od književne fondacije fra Grgo Martić, gostovao je u mnogim emisijama televizija i radija BiH te predstavljao navedene knjige u šest država Europe. 

 Uz to piše i pjesme, pripovijetke, eseje, romane kao i knjige o mudrosti življenja. Na engleski jezik prevedene su mu dvije zbirke pjesama „Jesen Života“ i „Hodočašće“ i romani „A samo je jednom pogriješio“, „Čovjek jakog srca“, „Gdje je moja zvijezda“, “Bako zašto plačeš“, „Bili su kao braća“ i „Život ispostavlja račune“. „Bako zašto plačeš“ proglašen je romanom 2014. godine od Udruge 48 TV stanica Srbije. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Udruga pjesnika „Tin Ujević“ iz Zagreba; član društva književnika BiH te član akadmije znanosti umjetnosti Mostar. Stranicu na internetu otvorilo je do sada oko petsto tisuća čitatelja i još uvijek Anto čita i piše. 

  Izložbu je posjetilo oko 70-ak osoba, jer je prostorija malena pa puno nije moglo ni stati, postala je pretijesena. Na kraju promocije Anto se pobrinuo, uz ostalo, da sve nazočne počati i poznatom „Kiseljačkom lepinom“, koja je u zadnje vrijeme postala i brend po svojem ukusu i izazovu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?