Čitluk

Promjene na gospodarstvu prijaviti do 31. ožujka

bih - 19. 01. 2010. - CITLUK, BiH  Rezidba vinograda   Vinko Prusina (desno) i Ivan Bradvica obavljaju rezidbu vinove loze na Vinarijinoj plantazi Dubrava (Citluk)   Photo: Mile Pavlovic/Vecernji list
14.03.2016.
u 07:00

Sukladno odredbama Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, Općinska služba za gospodarstvo Čitluka uputila je javni poziv svima koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, da su dužni najkasnije do 31. ožujka prijaviti sve promjene koje su nastale na njihovu gospodarstvu, piše Večernji list BiH.

Registar gospodarstava

U obrazloženju te obavijesti ističe se kako su, sukladno Pravilniku o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata (“Službene novine Federacije BiH“), nositelji poljoprivrednih gospodarstava obvezni do 31. ožujka. 2016. godine prijaviti sve promjene koje su nastale na gospodarstvu.

Naime, predviđeno je da se promjene poljoprivrednih kultura na zemljištu, brojno stanje stočnog fonda po vrstama i ostali podaci koji se vode u spomenutim registrima mogu prijavljivati samo jednom godišnje i to najkasnije do 31. ožujka.

Oni koji to u spomenutom roku ne obave, to više neće moći učiniti do kraja ove godine, što znači da će izgubiti pravo na ostvarivanje novčanih poticaja za svoju proizvodnju.

Općinska služba

Općinska služba za gospodarstvo Čitluka posebno upozorava da se promjene imena nositelja poljoprivrednog gospodarstva, broja žiroračuna, sjedišta gospodarstva ili prebivališta članova mora prijaviti u roku od 30 dana od nastanka promjene.

Sve te promjene upisuju se kod općinske Službe za gospodarstvo Čitluk.

Kažimo i to da se sve informacije u vezi s tom obavijesti mogu dobiti telefonski ili izravno u općinskoj Službi za gospodarstvo Čitluka svakim radnim danom od 7 do 15 sati. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije