Zahtjev psihijatara

Promijeniti esencijalnu listu lijekova

08.11.2016.
u 07:00

Liječnici u Klinici za psihijatriju SKB-a Mostar ovih dana imaju pune ruke posla. Tako je obično u ovo doba godine kada se tradicionalno peče rakija jer mnogi koji imaju problema s alkoholizmom traže stručnu pomoć. Ipak, ove godine nije samo alkoholizam problem u ovom dijelu mostarske bolnice. Kako nam je rekao voditelj spomenute klinike dr. sc. Miro Klarić, u porastu je broj pacijenata koji pate od psihoza. Razloga za ovo oboljenje je mnogo, od nezaposlenosti do problema u obitelji, nasilja... I dok se liječnici Klinike za psihijatriju SKB-a Mostar snalaze u gužvi koju trenutačno imaju, veliki problem predstavlja ograničena lista lijekova koja im stoji na raspolaganju.

Esencijalna lista lijekova

- Naša županija ima najmanji broj lijekova na esencijalnoj listi za pacijente koji nama dolaze. I sada zamislite kako je čovjeku koji nam dođe, koji je pod psihozom jer je ostao bez posla, nema novca i ne može prehraniti svoju obitelj, a onda mu još kažemo kako mora sam kupiti potrebnu terapiju jer ono što mu treba nije na listi esencijalnih lijekova. Stanje mu se može samo pogoršati - govori nam Klarić na početku razgovora.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije