Posušje

ProLocal za bolje gospodarstvo

16.11.2016.
u 11:00

U Ministarstvu gospodarstva ZHŽ-a s domaćinom ministrom Darijom Sesarom jučer je potpisan memorandum o programu za lokalnu samoupravu i ekonomski razvitak BiH.

ProLocal

Načelnik općine Posušje, gradonačelnik Širokog Brijega te predstavnici općina Grude i Ljubuški te menadžerica EU ProLocal programa, koji implementira GIZ, Karin Hoerhan, potpisali su u Ministarstvu gospodarstva ZHŽ-a u Posušju memorandum o razumijevanju u okviru EU ProLocal programa.

Radi se o projektima koje financira EU u visini od devet milijuna eura te četiri milijuna koje je osigurala njemačka vlada. EU program ProLocal ima za cilj dinamičniji ekonomski i socijalni razvoj u BiH jačanjem konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Fokus su četiri ključna ekonomska sektora – drvno-prerađivački, metalno-prerađivački, agrobiznis i turizam u 20 odabranih općina BiH. Uvažavajući značaj lokalne samouprave za razvoj privatnog sektora, program će promovirati i partnersko upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem uz dijalog javnog i privatnog sektora.

Bespovratna sredstva

Na kraju potpisa ugovora naglašeno je za medije kako će program pomoći odabranim partnerima da pruže usluge koje su u skladu s potrebama privatnog sektora. Program uključuje i bespovratna sredstva za mala i srednja poduzeća i razvojna partnerstva u iznosu od četiri milijuna eura kroz javne natječaje u 2016. i 2017. god. Memorandum je potpisan s ciljem suradnje između GIZ-a i lokalnih zajednica kako bi zajedničkim aktivnostima doprinijeli poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća koja u njima posluju. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?