promjena vremena

Proljetni snijeg zabjelio bh. planine, mogao bi sići i u nizine

snijeg
18.04.2017.
u 17:02

Kao što je najavljivano prethodnih dana, u Bosnu i Hercegovinu stigle su proljetne sniježne pahulje. Kamere na bh. planinama Jahorini i Vlašiću pokazuju da zima nije završila sa svojim bijelim prekrivačem. Snijeg u 16 sati je zabilježen i na Bjelašnici, a u mnogim naseljenim područnima registrirana je kiša koja bi se mogla pretvoriti u susnježicu ili snijeg, piše Klix.ba. 

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, tijekom noći sa srijede na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U Bosni se očekuje između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. 

U drugoj polovini dana u Hercegovini se očekuje smanjenje oblačnosti. Uz padavine očekuje se vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva. 

Snijeg će obilježiti i četvrtak. U Bosni se očekuje između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini pretežno oblačno, a poslije podne smanjenje oblačnosti i slabije padavine u sjevernim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 1 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Posljednjeg dana radnog tjedna ne treba se nadati promjenama. Preovladavat će oblačno vrijeme, kiša, susnježica i snijeg.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?