Posušje

Projekti pomoći Hrvatima u BiH

Posušje
11.10.2016.
u 11:00

U Zagrebu su, u uredu Matice hrvatske, potpisani ugovori za projekte pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske od 14. rujna ove godine.

Izgradnja škole

Uime Vlade RH Miro Kovač, ministar vanjskih poslova, istaknuo je da Hrvati imaju dvije domovine - Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te da će nova hrvatska Vlada povećati napore da Hrvati uistinu postanu ravnopravan i konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini.

Na skupu održanom u Zagrebu nazočnima se obratio i Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je, predstavljajući odobrene projekte, istaknuo kako je cilj projekta da se Hrvati u Bosni i Hercegovini osjećaju svoji na svome.

Općini Posušje odobren je projekt izrade fasade na novoj Osnovnoj školi “Fra Petar Bakula” u iznosu od 450 tisuća kuna. Izradom fasade spriječit će se negativan utjecaj vremenskih neprilika na vanjsku izolaciju ove škole.

Zadovoljstvo ugovorom

U daljnjim radovima očekuje se pomoć s viših razina vlasti jer je općina Posušje po strukturi stanovništva najmlađa u Bosni i Hercegovini. Prijeko joj je potrebna nova škola radi rasterećenja postojeće Osnovne škole Ivana Mažuranića u kojoj nastavu pohađa oko 1400 učenika.

Uime Općine Posušje ugovor je potpisao načelnik Branko Bago. Načelnik posuške općine istaknuo je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te izrazio nadu da će se nova zgrada Osnovne škole fra Petra Bakule graditi brže nego do sada. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije