HP Mostar

Proglašena najljepša marka HP-a Mostar za 2021. godinu

07.06.2022.
u 13:49

Najljepšom markom Hrvatskih pošta Mostar u 2021. godini proglašena je marka "40. obljetnica međugorskih ukazanja", dizajnera Marina Muse, kojemu je u utorak u Mostaru na proglašenju uručena prigodna nagrada i priznanje.

- Znamo koliko je Međugorje poznato u svijetu i koliko je ljudi u 40 godina posjetilo Međugorje i otišlo iz Međugorja, a veliki dio njih je ponio mir u srcu i našao ljubav, našao sam sebe. Tako da je ova marka Međugorja posebna jer je 2021. godine bila 40-ta obljetnica ukazanja - izjavila je voditeljica Odjela filatelije Hrvatske pošte Mostar Željka Šaravanja.

Drugo mjesto osvojila je marka "Mitovi i flora 2021" s motivom staroslavenske božice ljubavi i braka Lade i božura, autorice akademske grafičarke Milane Nižić. Treće mjesto dijele dvije zanimljive marke "Pegla na žar", autorice akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać, i marka u povodu Svjetskog dana hrane s motivima tradicionalnog hercegovačkoj jela - raštika, autorica akademske slikarice Tamare Herceg.

Također, i njima su uručene prigodne nagrade i priznanja HP-a Mostar.

Kako je navela Šaravanja, HP Mostar je u 2021. godini tiskala 27 različitih poštanskih maraka i za njih se glasovalo na dopisnicima u poštanskim omotnicama.

- Nije bilo digitalnog glasovanja jer smo mi ipak pošta i volimo pisma i razglednice. Stiglo je preko 250 različitih glasačkih listića. Mi smo to prebrojali i izabrali najljepšu – izjavila je Šaravanja.

Osim za autore spomenutih poštanskih maraka, također je nagrađen i deset glasača, čija imena su izvučeni nakon proglašenja najljepših nagrada poštanskih marki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije