korisno

Profesionalna čistačica otkrila da skoro sve čisti deterdžentom za suđe, evo zašto

TikTok
17.05.2021.
u 09:24

Iako vodikov peroksid ima svojstva izbjeljivanja, kaže čistačica, potpuno je drugačiji od izbjeljivača, najviše zato što ne sadrži klor koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbjeljivanje

Iako ga mnogi koriste za pranje kupaonice, pogotovo zahodske školjke, profesionalna čistačica iz tvrtke The Big Clean Co. kaže da izbjeljivač više šteti nego što koristi, te da bi ga se trebalo koristiti 'samo u nuždi'. Na svom je TikTok profilu, preko kojeg često dijeli savjete i trikove za čišćenje, objasnila da ako se redovito koristi na pločicama, tušu i slavinama, izbjeljivač može napraviti trajnu štetu jer nagriza većinu materijala, stvarajući tako male fleke kao od vode koje se više ne mogu oprati.  Zato za pranje podova, ogledala i zavjesa za tuširanje radije preporučuje tekući deterdžent za posuđe, osim ako u kupaonici imate plijesan. Tada ćete, kaže, ipak trebat nešto jače.

- Za fleke od plijesni možete sami od vodikovog peroksida i sode bikarbone napraviti pastu za čišćenje - rekla je u svom videu, a ona se onda prije ribanja spužvom namaže po površini na kojoj su mrlje.

Iako vodikov peroksid ima svojstva izbjeljivanja, kaže čistačica, potpuno je drugačiji od izbjeljivača, najviše zato što ne sadrži klor koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbjeljivanje.

- Tekući deterdženti za pranje posuđa su moj prvi izbor za čišćenje svih površina jer im je PH vrijednost najbliža neutralnoj vrijednosti vode - rekla je, a kaže da će i svaki ozbiljni proizvođač pločica reći da na njima treba koristiti isključivo sredstva s niskom ili neutralnom PH vrijednosti.

A upravo su tekući deterdženti za suđe, objasnila je za The Sun, po svom sastavu najbliži neutralnoj PH vrijednosti. - Sredstvo za pranje posuđa može se koristiti u svakoj prostoriji u kućanstvu, gotovo za sve - rekla je, pa je jedina stvar koju ona sama koristi za pranje ogledala, prozora, namještaja i različitih podova.  Kod pranja podova deterdžentu za suđe, ističe, uz vruću vodu doda i par kapi eteričnog ulja eukaliptusa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?