Vijeće ministara BiH

Produžen rok za procesuiranje predmeta ratnih zločina pred pravosuđem BiH

sud bih
22.01.2024.
u 20:55

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, donijelo je Odluku o produženju roka provedbe strateškog cilja 1.2. Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina do kraja 2025. godine. Na taj će se način za dvije godine produljiti provedba strateškog cilja I Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina koji glasi „procesuirati najsloženije i najprioritetnije predmete ratnih zločina pred Sudom Bosne i Hercegovine i Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine, a ostale predmete pred pravosudnim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH“.

Vijeće ministara BiH ranije je usvojilo informaciju u kojoj se navodi kako dosadašnja dinamika rješavanja predmeta ratnih zločina i broj preostalih neriješenih predmeta ratnih zločina pred pravosuđem BiH ukazuju na nemogućnost njihovog rješavanja u ranije postavljenom roku do kraja 2023. godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?