ispunjava sve uvjete

Privremeni Upravni odbor: Gavrankapetanović zakonito predložen za direktora KCUS-a

Ismet Gavrankapetanović
Fena
27.02.2024.
u 19:54

Privremeni Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ostaje kod stava da je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zakonito i pravično predložen za direktora KCUS-a, priopćio je taj odbor.

Gavrankapetanović, prvorangirani kandidat, predložen je na osnovu zakonitog natkječaja koji je provelo posebno povjerenstvo čije izvješće o radu je usvojio Privremeni upravni odbor, konstatirano je na šestoj redovitoj sjednici tog tijela nakon razmatranja informacije Federalnog ministarstva zdravstva o uskraćivanju suglasnosti za imenovanje Gavrankapetanovića na dužnost generalnog direktora KCUS-a. Privremeni upravni odbor je razmatrao i pristigle akte Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Ministarstva znanosti, visokog obrazovanja i mladih te zaključio da predloženi kandidat ispunjava sve uvjete javnog natječaja.

 - Odbor primjećuje da je federalni ministar zdravstva, prilikom uskraćivanja davanja suglasnosti, izašao iz okvira svojih nadležnosti, paušalno tumačio propise o visokom obrazovanju, koji nisu u nadležnosti Federalnog ministartva zdravstva i propustio dati pouku o pravnom lijeku, čime je onemogućio preispitivanje doneseg akta i uskratio zaštitu prava kandidata - navedeno je u priopćenju Privremenog upravnog odbora.

Odbor je najavio da će poduzeti sve zakonom dopuštene aktivnosti kako bi zaštitio integritet KCUS-a, kao i dignitet svih svojih članova.

Istovremeno, Privremeni upravni odbor poduzima sve aktivnosti za nesmetan rad i funkcionisanje KCUS-a i vraćanje fokusa na zdravstvenu zaštitu građana, priopćeno je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?