Indonezija

Privedeni vlasnik i direktor izgorjele tvornice pirotehnike

28.10.2017.
u 20:40

Indonežanske vlasti su privele vlasnika i direktora tvornice pirotehnike zbog sumnje na nemar nakon što su eksplozije i požar u četvrtak uništili skladište u okolini Džakarte, pri čemu je poginulo 48 radnika, a deseci su ozlijeđeni, priopćeno je u subotu iz policije.

Požar u industrijskoj regiji Tangerang jedna je od najvećih industrijskih katastrofa koje su ikada zadesile ovu najveću ekonomsku silu jugoistočne Azije.

Iz policije su kazali da je požar izbio kada su varnice od zavarivanja zapalile nagomilani materijal za prozvodnju vatrometa, zbog čega su se dogodile dvije eksplozije koje su se mogle čuti kilometrima daleko, izvještava Reuters.

- Ovi muškarci su optuženi za nemar koji je doveo do smrti - rekao je glasnogovornik policije Jakarte Argo Yuwono.

Vlasnik tvornice PT Panca Buana Cahaya Sukses i njen direktor su uhićeni dok policija traga za variocem. Vlasnik se također sumnjiči za zapošljavanje maloljetnih radnika, rečeno je iz policije.

Ahmed Zaki, čelnik Tangeranga, u petak je rekao da je ova kompanija, koja je poslovala tek dva mjeseca, imala dozvolu za pakiranje, ali ne i za proizvodnju vatrometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije