osumnjičeni za oružanu pljačku oko 600.000 KM

Pritvor za trojicu pripadnika Specijalne policije

uhićenje
Nezavisne.com
16.01.2016.
u 14:20

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Malići i Aleksandru Popoviću, osumnjičenim za oružanu pljačku oko 600.000 KM iz blindiranog vozila kompanije "Sector Security" 22. rujna prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, saznaje Srna u ovom sudu.

Osim njih, jednomjesečni pritvor je određen i zaposlenom u Agenciji "Sector Security" Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila "Kvatro" Olegu Bandi, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Mjere pritvora su određene zbog strahova da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze, te zbog posebnih okolnosti koji ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Pritvor im je određen i zbog ivanrednih okolnosti, s obzirom da se sumnjiče za krivično djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od 10 godina ili teža kazna, te s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela organizovani kriminal i razbojništvo.

Ministar unutarnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je jučer da su u tijeku kriminalističke obrade i istrage osigurani neophodni materijalni dokazi kojima je potvrđena osnovana sumnja da su navedena lica izvršila ovo krivično djelo.

S obzirom da je riječ o organizovnom kriminalu, istragu u ovom predmetu preduzelo je Specijalno tužiteljstvo.

Šef Odjeljenja Specijalnog tužiteljstva Republike Srpske za istrage i sigurnost Darko Ilić rekao je jučer da je ovo krivično djelo u potpunosti rasvijetljeno i da nema nepoznatih činjenica u njegovom izvršenju.

Pljačka blindiranog vozila kompanije "Sector Security" dogodila se 22. rujna prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz UniCredit banke koji je trebalo da bude transportiran u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač "zolja" ranjen je radnik "Sector Security".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?