vojno hodočašće

Pripadnici MO i OSBiH na hodočašću u Lourdesu

17.05.2019.
u 17:41

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, sa suradnicima i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnikom Ivicom Jerkićem, od 16. do 20. svibnja sudjeluju na 61. međunarodnom vojno-redarstvenom hodočašću u Marijanskom svetištu u Lourdesu, Francuska.

Predvođeni vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem, a u organizaciji Vojnog ordinarijata u BiH i Ministarstva obrane BiH, pripadnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane BiH katoličke vjeroispovijesti hodočaste na to Međunarodno hodočašće po 25., zajedno s oko 40 drugih zemalja Europe i svijeta. Privremeno sastavljenom postrojbom od 56 pripadnika zapovijeda pukovnik Marinko Romić.

Međunarodno vojno hodočašće obuhvaća bogat duhovni program koji se ove godine odvija pod geslom "Traži mir i za njim idi".

Tradicionalana središnja svečanost otvaranja bit će održana večeras u bazilici Svetog Pija X gdje će prodefilirati veliki broj osoba i predstavnika oružanih snaga zemalja sudionica koji će se predstaviti nacionalnim zastavama i vojnim orkestrima.

Pripadnici MO i OSBiH hodočašće su započeli misnim slavljem na Plehanu 13. svibnja 2019. u crkvi Svetog Marka. Dan kasnije pridružili su se pripadnicima Hrvatske vojske u Avinjonu gdje je misu predvodio mons. Tomo Vukšićm, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Euharistijska slavlja i drugi obredi koji se prakticiraju po programu hodočašća na hrvatskom jeziku predvode vojni biskup mons. Tomo Vukšić i vojni biskup Republike Hrvatske mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s drugim svećenicima i vojnim kapelanima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?