Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pripadnici EUFOR-a spasili ozlijeđenu planinarku

20. rujna 2019. u 17:22 0 komentara 38 prikaza

Pripadnici EUFOR-a danas su u akciji u kojoj su angažirana dva helikoptera spasili i uspješno evakuirali planinarku, ozlijeđenu u blizini sela Kruševljani.

Naime, danas je EUFOR primio zahtjev od osoblja svog Tima za osmatranje i vezu (LOT tim) u Mostaru da se pomogne planinarki koja je izgubila svijest u blizini sela Kruševljani.

Potom su dva EUFOR-ova helikoptera tipa 'augusta bell 212' uzletjela su sa dizalicom za podizanje pacijenta i sanitetskim zalihama.

Došavši na lice mjesta, 30 minuta nakon je posada dobila informaciju, helikopteri su sletjeli i jedan od EUFOR-ovih liječnika procijenio je stanje unesrećene te odlučio da je treba zračnim putem prevesti u bolnicu u Sarajevu.

Pošto je ozlijeđena planinarka smještena u helikopter sa sanitetskim osobljem koje je već pružalo prvu pomoć, helikopter je ubrzo ponovno bio u zraku i letio prema Sarajevu.

Dok se ovo događalo, jedan od oficira EUFOR-a iz Zajedničkog operativnog centra organizirao je vozilo hitne pomoći kako bi prevezlo pacijenticu s nogometnog terena pored bolnice gdje je helikopter mogao sletjeti.

Dr. Wolf, ljekar EUFOR-ove helikopterske sanitetske ekipe koji je pomogao ozlijeđenoj izjavio je kako se radilo o veoma ozbiljnom slučaju te da im je drago da su uradili sve što su mogli da pomognu, priopćeno je iz EUFOR-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.