Sastanak u Vladi FBiH

Prioritet redovna isplata mirovina

ured
14.07.2016.
u 12:25

U okviru stalnih, gotovo svakodnevnih, aktivnosti na stvaranju uslova da isplata mirovina slijedi Sporazum o zajedničkoj suradnji s umirovljenicima, u Vladi Federacije BiH je održan sastanak  predstavnika nadležnih federalnih ministarstava (rada i socijalne politike i financija) i Ureda premijera s članovima Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO na čelu s predsjednikom Eugenom Ćubelom. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora Saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH Omer Omerefendić koji je, u ime ove organizacije,  imenovan za člana UO ovog zavoda.

Ocijenjeno je da naslijeđena dubioza Zavoda i veliki broj novoprijavljenih umirovljenika još uvijek otežavaju normalno funcioniranje mirovinskog sistema u Federaciji BiH.

Zato je dato zaduženje Upravnom odboru da, u skladu sa izmjenama Statuta koje je usvojio Parlament FBiH, zajedno sa upravom Zavoda nađe rješenje da u idućem mjesecu bude ispoštovan rok za isplatu svih mirovina u skladu sa Sporazumu s umirovljenicima.

Rečeno je i da Federalna vlada intenzivno radi na brzoj i kvalitetnoj stabilizaciji mirovinskog sistema donošenjem potrebnih zakonskih propisa i istaknuto da je prioritet ove vlade redovna isplata mirovina, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije