Banja Luka

Prinosi u biljnoj proizvodnji u RS-u do sada umanjeni za oko 40 posto

05.08.2017.
u 16:56

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i predstavnici entitetskih udruženja poljoprivrednika utvrdili su danas u Banjoj Luci da je situacija u agrarnom sektoru teška i da su prinosi u biljnoj proizvodnji do sada umanjeni za oko 40 posto, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika.

Na radno-konzultativnom sastanku rečeno je da će Vladi Republike Srpske biti predložene moguće mjere za ublažavanje posljedica suše, te ostalih elementarnih nepogoda na poljoprivrednu proizvodnju u ovoj godini, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a.

Resorno ministarstvo će, kako je najavljeno, sljedeći tjedan za entitetsku Vladu pripremiti novu analizu i procjenu šteta, a osim mjera koje će biti predložene za ublažavanje posljedica šteta, bit će uvršten i dio primjedbi koje su iznijeli predstavnici udruženja poljoprivrednika. 

Mirjanić je informisao poljoprivrednike da su jučer svi poticaji iz 2016. godine isplaćeni, da je isplaćeno i 10 milijuna KM po osnovu poticaja za ovu godinu, te da će se nastaviti s isplatama poticaja i u narednom razdoblju, stoji u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije