OTKRIJTE NA VRIJEME

Primjetili ste ove simptome? Možda bolujete od dijabetesa

11.09.2019.
u 16:14

Šećerna bolest ili dijabetes je kronična bolest s kojom se neki rađaju, a drugi od nje obole tijekom života.

Ako primjetite da se vašem tijelu događa neka od ovih promjena, hitno posjetite liječnika.

Žeđ

Zdravo je piti žedan i piti dosta tekućine, ali ako ste primjetili da je ste žedniji nego ikada prije to može značiti da imate dijabetes. Žeđ nerijetko ide u kombinaciji s pretjeranim znojenjem koje je još jedan od znakova dijabetesa.

Mokrenje

Mokrenje je izravna posljedica velike konzumacije tekućine, ali može značiti i da u krvotoku imate previše šećera koji potiče proizvodnju urina.

Umor

Umor ne bi trebali osjećati ako niste učinili nešto izrazito fizički naporno. U slučaju da vam je umor vječni pratioc svakako se zaputite kod liječnika. Previše glukoze u krvi može usporiti cirkulaciju i time izazvati konstantno stanje umora.

Infekcije

Ako u genitalijama imate osjećaj svrbeža ili peckanja to može značiti da imate gljivičnu infekciju uzrokovanu dijabetesom.
Pogoršani vid
Kada vam oteknu leća oka, dolazi do smanjenja kvalitete vida, a ovo je rezultat visoke količine šećera u krvi. Ako vam se to dogodi, možete iskusiti osjećaj suhih očiju ili pak mutnog vida.
 

Sporo zacjeljivanje

Ako imate dijabetes, imunološki sistem je izrazito slab pa tako manje ranice poput porezotina zacjeljuju dulje od očekivanog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije