Pendeš primila izaslanstvo iz Turske

Primjetan napredak BiH u izvršavanju obveza na euroatlantskom putu

marina pendes izaslanstvo turske
04.02.2016.
u 16:53

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, sa suradnicima primila je danas u posjet visoko izaslanstvo Oružanih snaga Republike Turske predvođeno zapovjednikom kopnenih snaga Republike Turske armijskim generalom Salihom Zeki Colakom.

Sastanku su, između ostalih, nazočili i veleposlanik Republike Turske u BiH Cihad Erginay te vojni izaslanik Republike Turske u BiH brigadir Aytug Seker, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ministrica Pendeš je članovima turskog izaslanstva predstavila ključne ciljeve Ministarstva obrane BiH.

Zapovjednik kopnenih snaga Republike Turske armijski general Salih Zeki Colak prenio je pozdrave načelnika Zajedničkog stožera OS Republike Turske ministrici Pendeš, ali i ostalim dužnosnicima MO BiH, te je kazao kako je izuzetno zahvalan zbog upriličenog prijama u MO BiH.

Naglasio je kako je primjetan napredak BiH kada je u pitanju izvršavanje obveza na euroatlantskom putu, kao i da su predstavnici Republike Turske akreditirani u BiH dostupni za svaki vid suradnje i potpore.

- U Vama vidimo prijateljsku zemlju, a ovaj posjet samo je potvrda snažne suradnje, uzajamne potpore, a posebno one koju su nam pružile OS Republike Turske kada je u pitanju proces reforme obrane, kazala je ministrica Pendeš, te dodala da su glavne aktivnosti MO BiH usmjerene ka aktiviranju MAP-a.

Nakon ovoga razgovarano je o suradnji u oblasti školovanja i obuke, kao i o eventualnoj razmjeni iskustava kada je u pitanju put ka NATO-u, a sastanak je okončan zajedničkim zaključkom kako je za BiH izuzetno važno da postane funkcionalna i efikasna država u okviru Europske unije i NATO-a.

Sastanku s predstavnicima Ministarstva obrane BiH prethodio je sastanak izaslanstva Oružanih snaga Republike Turske s izaslanstvom Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH predvođenim načelnikom ZS OS BiH general pukovnikom Antom Jelečom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije