Krišto se sastala s nuncijem u BiH Chullikattom

Prilike u BiH se stabiliziraju, istaknuti su ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH

13.01.2023.
u 13:06

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sastala se s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Francisom Assisijem Chullikattom.

Tijekom sastanka razgovarano je o unaprjeđenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Svete Stolice, kao i o političkoj situaciji u BiH i njezinom euroatlanskom putu.

Predsjedateljica Krišto istaknula je kako se prilike u BiH stabiliziraju nakon općih izbora i potpisivanja smjernica i načela djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine naglasivši kako su istaknuti jasni ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH, a što podrazumijeva i jednakopravnost konstitutivnh naroda i svih drugih koji žive u BiH.

Nadbiskup Chullikatto čestitao je gospođi Krišto na imenovanju i još jednom izrazio punu potporu za nastavak uspješne suradnje Svete Stolice i Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije