Lovrić na zasjedanju Komiteta za ekonomsku i gospodarsku suradnju (COMCEC)

Prilika za dijalog, razmjenu iskustava te jačanje suradnje među zemljama članicama

04.12.2023.
u 14:20

Zamjenica ministra, gđa Ljiljana Lovrić, sudjeluje na 39. ministarskom zasjedanju Komiteta za ekonomsku i gospodarsku suradnju (COMCEC), koje se održava u Istanbulu ( 4. i 5. prosinca 2023. godine), na poziv predsjednika Republike Turske NJ. E. Recepa  Tayyipa Erdogana, a u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. 

COMCEC je glavna multilateralna platforma za gospodarsku i komercijalnu suradnju i služi kao središnji forum za države članice za raspravu o međunarodnim gospodarskim i trgovinskim pitanjima. Ova konferencija pruža jedinstvenu priliku za dijalog, razmjenu iskustava te jačanje suradnje među zemljama članicama.

Bosna i Hercegovina, iako u ulozi promatrača, ima priliku predstaviti svoje perspektive, inicijative i planove koji su usmjereni na unaprjeđenje ekonomske stabilnosti, održivog razvoja te jačanje trgovinskih veza s ostalim zemljama članicama COMCEC-a. Postizanje zajedničkih ciljeva i jačanje regionalne i međunarodne suradnje jedan je od ciljeva COMCEC-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije