sarajevo

Prijem u Veleposlanstvu NR Kine za delegaciju Doma naroda PSBiH

prijem
03.06.2016.
u 11:28

Veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo priredila je prijem za predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjena Tadića, njegovog zamjenika Safeta Softića i članove delegacije Doma naroda (PSBiH) koja je od 16. do 20. svibnja ove godine boravila u bilateralnoj posjeti Narodnoj Republici Kini.

Ističući da prva službena posjeta parlamentarne delegacije BiH na najvišem nivou predstavlja izuzetno značajan događaj u odnosima dviju zemalja, veleposlanica Bo prenijela je zadovoljstvo koje su najviši kineski službenici izrazili nakon susreta sa bh. delegacijom.

Prema riječima veleposlanice NR Kine, posjeta delegacije Doma naroda PSBiH igrala je važnu i aktivnu ulogu u unapređenju odnosa dvije zemlje i u bliskoj budućnosti će dati veliki zamah odnosima i suradnji dvije zemlje u svim oblastima.

Zahvaljujući se veleposlanici Bo na značajnoj ulozi koju je Veleposlanstvo NR Kine imala u organizaciji posjete, predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić ocijenio je da je boravak naše delegacije u Kini bio sadržajan i uspješan, te naglasio da rezultati posjete dokazuju da i parlamentarci, koji nemaju izvršne funkcije, mogu da doprinesu kreiranju pozitivne atmosfere za suradnju u svim oblastima, posebno na ekonomskom planu.

Tadić se osvrnuo i na činjenicu da je Delegacija Doma naroda PSBiH tokom susreta sa predsjednikom Svekineskog narodnog kongresa Zhangom Deijangom i predsjednikom Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Yuom Zhengshengom izrazila jasno poštovanje prema politici "Jedne Kine", kao i prema zajedničkoj antifašističkoj tradiciji dvije zemlje, izraženoj kroz borbu protiv nacističkih okupatora i japanske agresije u Drugom svjetskom ratu.

Tadić je ponovio i stav da se BiH zalaže za to da se teritorijalni problemi u Južnom kineskom moru rješavaju bilateralnim dijalogom, kao i to da naša zemlja pruža punu podršku kineskoj politici "Jedan pojas - jedan put", kao alternativnoj globalnoj politici koja poštuje jednakost, teritorijalni integritet i suverenitet svih država. S tim u vezi, Tadić je ocijenio da je u teškom vremenu u kom živimo NR Kina našla najbolja rješenja za sopstveni narod, zbog čega predstavlja jednog od najjačih lidera na međunarodnoj političkoj i ekonomskoj sceni.

Tadić je zamolio veleposlanicu Bo da liderima NR Kine prenese izraze najdubljeg poštovanja, zahvalnosti, kao i spremnost rukovodstva Doma naroda PSBiH da uzvrate gostoprimstvo i da se angažiraju kako bi omogućili da dobre političke odnose prati i intenziviranje ekonomske suradnje, budući da su tijekom posjete vodeće kineske državne i privatne kompanije pokazale istinski interes za ulaganje u BiH, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije