Dragana Šajinović

Prijedorčanka jedna od rijetkih žena koje voze autobus

16.04.2018.
u 08:00

Dragana Šajinović iz Prijedora jedna je od dviju vozačica autobusa u javnom gradskom prijevozu u Bosni i Hercegovini. Svako jutro je s osmijehom pozdravljaju putnici koji se voze na relaciji Saračica - Lauš - Autobusni kolodvor u Banjoj Luci.

Puno truda i rada

Kako je rekla za Klix.ba, ovaj posao radi već pola godine, a o njemu sanja od malih nogu. - Nakon osnovne škole upisala sam Srednju prometnu školu, smjer vozač motornih vozila, i krenula u ostvarenje svog najvećeg sna.

Nije bio lak put. Trebalo je puno truda, ali bez podrške najbližih bilo bi još i teže. Kada sam položila sve ispite, nisam mogla dobiti posao u svom gradu jer su smatrali kako ne mogu raditi taj posao baš zato što sam žensko - prisjetila se Šajinović. To je nije obeshrabrilo i krenula je u potragu. Trud i upornost su se isplatili. Posao je dobila u autobusnoj tvrtci Bočac Tours u Banjoj Luci.

Različite reakcije

- Prihvatili su me apsolutno svi, od šefova pa do radnih kolega. Posao uspješno obavljam već pola godine i mogu reći da sam vrlo zadovoljna. Putnici su zadovoljni i oduševljeni pojavom.

Bilo je iznenađujućih reakcija, ali sve u pozitivnom smislu - kazala je Šajinović. Istaknula je kako ne osjeća nikakvu diskriminaciju niti je netko tretira drugačije u odnosu na njezine druge kolege. - Svi smo isti i ne želim se na bilo koji način razlikovati od ostalih kolega.

Ovaj posao može raditi svatko, nije bitno je li muško ili žensko, važno je samo voljeti posao koji radite - zaključila je Šajinović.

Ovaj posao obavlja i Tuzlanka Edina Delić koja vozi autobus već četiri godine.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?