pomaže drugima

Prijedorčanin darovao krv 180 puta

ilustracija
17.09.2017.
u 10:01

Bezbroj je primjera da neki ljudi vođeni svojim entuzijazmom i najiskrenijim pristupom ostvare plemenite ciljeve koji su za društvo od velike važnosti, a među takvima je i Prijedorčanin Leonardo Ivanišević, poznatiji sugrađanima po svom nadimku Dado, koji se više od četiri desetljeća bavi dobrovoljnim darivanjem najdragocjenije tečnosti, javlja Anadolu Agency. 

Iako je meningitis, kojeg je bolovao kao šesnaestomjesečno dijete, ostavio tragove u razvoju lokomotornog sustava, njegovih lijeve ruke i noge, on je suočen s onim što mu se dogodilo, bio odlučan da svoj život živi što raznovrsnije.

Tako je kao dvadesetogodišnjak 1976. godine otišao na omladinsku radnu akciju "Morava 76" i nakon jedne nesreće na njoj prvi put darovao krv. 

"Bez razmišljanja sam darovao krv i od tada sam počeo redovito to raditi, do sada 180 puta", izjavio je za AA Dado Ivanišević.

Kazao je da mnogi Prijedorčani znaju da je on darovao krv koja im je bila potrebna za operacije i da su mu zahvalni zbog toga, te dodao kako mu je majka u njegovom radu uvijek davala podršku.

"Meni je jedini cilj pomoći ljudima", rekao je on i naglasio da je do sada u tome uspijevao, jer nikad nije imao zdravstvenih problema.

Ivanišević je dobitnik niza prestižnih priznanja za svoj humanitarni rad, i istaknuo da su mu ona zadovoljstvo za daljnji rad, ali da im ne posvećuje veliku pažnju.

"Običan sam čovjek. Ja hoću svima da pomognem, a drugi ta priznanja vide", rekao je on i napomenuo da ona idu uz njegov humanitarni rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije