Akcije "Twins" i "Pismo":

Prijedlog pritvora za pet osoba, mjere zabrane za četvero

SIPA
ilustracija
05.11.2016.
u 15:10

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za pet osumnjičenih te prijedlog za mjere zabrane za četiri osobe.

Pritvor se između ostalog predlaže zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Prema četiri osumnjičene osobe, bit će upućen prijedlog mjera zabrane koje uključuju zabranu napuštanja boravišta i zabranu sastajanja i kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu.

Osim navedenih mjera zabrane, bit će predloženo i određivanje mjere zabrane odnosno naredba da se osumnjičeni povremeno javljaju određenom državnom organu.  

U interesu istrage, Tužiteljstvo u ovoj fazi neće objavljivati identitet osumnjičenih osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?