Sjednica OV Čitluk

Prijedlog plana proračuna za 2016.

29.02.2016.
u 08:00

Na 37. sjednici Općinskoga vijeća Čitluk vijećnici su razmatrali i usvojili više značajnih točaka dnevnog reda. Razmatrali su i usvojili konačni prijedlog plana proračuna općine Čitluk za 2016., kao i prijedlog odluke o izvršenju za ovu godinu. Planirani prihodi za ovu godinu su 7,107.000 KM, što je za 1,04 posto više od planiranih proračunskih sredstava za prošlu. Jednako toliki iznos planiran je i za proračunske rashode i izdatke zajedno s proračunskom rezervom od 10.000 KM. Prema planu, na tekuće rashode otpada 5,012.000 KM, a na kapitalne grantove 2,095.000 KM, piše Večernji list BiH.

Povjerenstva

Imenovano je i Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja u sastavu: Marin Radišić, predsjednik, Ivo Jerkić, zamjenik, te Jakov Stojić, Mate Miletić, Borislav Šimović, Pero Petrušić i Ivan Sivrić. Vijećnici su usvojili i odluku o imenovanju članova Povjerenstva za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u sastavu: fra Miro Šego, Branko Čilić, Borislav Šimović, Ivan Stojić, Slaven Markota, Ivan Ostojić, Ivan Smoljan i Ante Ćorić. Mandat članova tog povjerenstva traje dvije godine. OV je na njihov zahtjev razriješio dužnosti dvoje predstavnika roditelja Školskog odbora SŠ dr. fra Slavka Barbarića te za nove članove Školskog odbora imenovao Ivana Primorca i Dianu Prskalo. Vijećnici su dali suglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ da nastavi provođenje postupka za dodjelu koncesija na šest lokacija u tri katastarske općine, na 84 ha.

Parcelacija

Za plan parcelacije spomenutih lokacija u katastarskim općinama Čitluk, Gradnići i Blizanci Vijeće je dalo suglasnost ranije, kada je usvojen plan parcelacije i za dio K.O. Vionica, no ova lokacija nije razmatrana jer je još u tehničkoj pripremi. OV dao je suglasnost županijskom ministarstvu da nastavi provođenje postupka za dodjelu koncesija na tim lokacijama. Prihvaćen je i zaključak kojim Vijeće ovlašćuje načelnik općine da Vladi HNŽ i Ministarstvu poljoprivrede HNŽ uputi dopis sa zahtjevom da postupak dodjeljivanja koncesija u budućnosti provodi Općina. Na prijedlog načelnika I. Jerkića u dnevni red uvrštena je točka s prijedlozima za rješavanje pitanja uime Službe za graditeljstvo, prostorno  uređenje i zaštitu okoliša, a u vezi s tim vijećnici su usvojili odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju visine naknade za uređenje zemljišta u granicama Regulacijskog plana “Bare 1”. Donesena je i odluka o pristupanju izradi plana turističkih zona T1 i T2 u K.O. Međugorje. Raspravljajući u vezi s neizvršenjem ugovornih obveza temeljem ugovora, kojim je OV 1996. Udruzi “Solidarnost i pomoć međunarodnoj Kući mira” dodijelilo zemljište za gradnju bolnice, Vijeće je usvojilo zaključak kojom se nadležne službe obvezuju poduzeti mjere za gubitak prava korištenja zemljišta radi građenja Udruzi “Solidarnost i pomoć međunarodnoj Kući mira”, a sve radi brisanja prava korištenja, s namjerom građenja i uspostavljanja ranijeg stanja upisa zbog neizvršenja ugovornih obveza od te udruge. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?