Sjednica Fiskalnog vijeća

Prijedlog nacrta zakona o proračunu institucija BiH uručen MMF-u

3.FISKALNO vijece
Press
10.11.2015.
u 17:17

Danas je u Sarajevu održana 3. sjednica Fiskalnog vijeća BiH kojom je predsjedavao predsjedavajući Vijeća ministara BiH i predsjedavajući Fiskalnog vijeća BiH dr. Denis Zvizdić na kojoj su razmatrani elementi Pisma namjere u vezi sa novim stand by aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Sjednici Fiskalnog vijeća BiH prisustvovala je delegacija MMF-a predvođena šefom Misije za BiH Nadeemom Illahijem, kao i rezidentni predstavnik MMF-a u Francisco Parodi.

Šef Misije MMF-a za BiH Nadeem Illahi je rekao da je MMF otvoren za pregovore sa BiH. Naglasio je da je preduvjet za daljne pregovore postojanje nacrta proračuna države BiH i entiteta za 2016. godinu.

Zamjenik predsjedavajućeg i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je upoznao predstavnike MMF-a da je Prijedlog nacrta zakona o proračunu BiH za 2016. godinu pripremljen. Ovaj Prijedlog nacrta zakona o proračunu institucija BiH je uručen predstavnicima MMF-a.

Predstavnici FBiH, premijer Fadil Novalić i ministrica financija Jelka Milićević, istaknuli su da je pozicija Federacije BiH fokusirana na podršku gospodarstvenicima i ekonomskom razvoju i da se o tome treba voditi računa kod svih mjera predloženih u Pismu namjere. Dodali su da je kroz predložene mjere potrebno poticati reinvestiranje kako bi se povećala potrošnja i jačala tržišna konkurentnost gospodarskih subjekata.

Ministar financija RS Zoran Tegeltija je naglasio da najbrži put za usuglašavanje sadržaja Pisma namjere da se ono usuglasi sa sadržajem već usvojene Reformske agende i njenim  postojećim Akcijskim planom.

S tim u vezi, Fiskalno vijeće je zadužilo sve razine vlasti u BiH da do kraja tjedna dostave pisane primjedbe na elemente Pisma namjere kako bi se ono usuglasilo sa MMF-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?