UNO BiH

Prihodi od neizravnih poreza veći za 20 milijuna maraka

uio bih
03.03.2016.
u 08:00

Prihodi od neizravnih poreza u prva dva mjeseca ove godine iznosili su 971 milijun konvertibilnih maraka i veći su za 20 milijuna konvertibilnih maraka ili 2,10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH. Kako se objašnjava, Uprava za neizravno oporezivanje je u prva dva mjeseca 2016. gospodarstvu vratila 163 milijuna konvertibilnih maraka, što je za 11 milijuna KM manje u odnosu na isto razdoblje 2015. Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 807 milijuna konvertibilnih maraka i veći su za 31 milijun KM u odnosu na prihode koje su s jedinstvenog računa korisnici dobili u istom razdoblju 2015.

Za financiranje državnih institucija u istom razdoblju raspoređen je iznos od 119 milijuna konvertibilnih maraka.

Po osnovi posebne cestarine za izgradnju autocesta (0,10 KM) u prva dva mjeseca 2016., Federacija Bosna i Hercegovina je dobila dodatnih 9,7 milijuna konvertibilnih maraka, Republika Srpska 6,4 milijuna KM i Distrikt Brčko 0,3 milijuna KM.

Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za cestarinu u iznosu od 0,10 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?