dvije poštanske marke

Prigodne marke HP Mostar uz Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

06.04.2021.
u 17:35

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dvije prigodne poštanske marke u povodu Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir s motivima plivanja, omiljene rekreativne aktivnosti, ali i natjecateljskog sporta.

Različite tehnike plivanja čovjek je koristio od davnine, vještinu plivanja poznavali su stari Asirci i Egipćani. U Grčkoj plivanje je bilo dijelom općeg obrazovanja, a Rimljani su ga smatrali vojničkom vještinom. Prvo pisano djelo o plivanju, na latinskom jeziku, potječe iz 1538. godine. Od tada pa do kraja 18. stoljeća slijede mnoga djela o plivanju i njegovom značaju u tjelesnom odgoju, priopćeno je iz HP Mostar. 

Između ostalog, plivanje jača krvožilni sustav, povećava kapacitet pluća, pozitivno djeluje na zglobove, razvija kondiciju i izdržljivost… 

Autor likovnog rješenja je Tomislav Zovko, a marke se u poštanskom prometu koriste od 6. travnja 2021. godine. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?