NEVJEROJATAN SLUČAJ

Priča iz Hrvatske: Čovjek dvaput cijepljen i negativan stigao u bolnicu, dobio koronu pa umro

16.10.2021.
u 15:36

Iz KBC Rijeka kažu da zarazu nije prenijelo necijepljeno medicinsko osoblje, ističući da su "zbog tog slučaja proveli potrebne izvide"...

Muškarac (76) iz Rijeke zaprimljen je u KBC Rijeka 19. kolovoza, zbog pregleda začepljenih karotidnih arterija i daljnjeg liječenja. U bolnici mu je napravljen PCR test i do pristizanja rezultate je, tvrde, proveo čitav dan u izolaciji. Uz to, muškarac je ranije bio cijepljen s dvije doze Pfizera. 

 Nakon što je test pokazao da je negativan, smješten je na Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru i tek nakon negativnog PCR testa dobili krevet u zajedničkoj sobi, piše Jutarnji.

Za razliku od pacijenata, djelatnici KBC-a Rijeka, među kojima ima i necijepljenih, nisu imali obavezu PCR testiranja pri dolasku na radno mjesto u bolnicu. Kad je muškarac trebao biti prebačen na drugi odjel, ponovno je testiran. 

Ovoga puta, 24. kolovoza, bio je pozitivan, kao i druga dva pacijenta iz njegove sobe. Simptoma, osim škakljanja u grlu, nije imao, no umjesto na operacijskom stolu, završio je na covid odjelu riječkog KBC-a. Devet dana kasnije, stanje mu se naglo zakompliciralo. Zbog respiratorne insuficijencije, završio je na kisiku, no pluća su bila jako oštećena, a njegov organizam preslab da se izbori. Umro je 4. rujna.

U KBC-u Rijeka potvrdili su za Jutarnji List da na Klinici za neurologiju rade tri sestre koje nisu cijepljene niti su preboljele Covid, dodajući da se te tri sestre redovito testiraju. Međutim, kažu da zarazu nije prenijelo necijepljeno medicinsko osoblje, ističući da su "zbog tog slučaja proveli potrebne izvide". Pretpostavljaju da je zarazu unio jedan od pacijenata iz sobe, koji je na prvom PCR testu bio lažno negativan i bez simptoma covida. Napominjemo da se sve ovo događalo dok još nisu uvedene obavezne covid-potvrde za djelatnike bolnice, prenose 24sata.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?