Naslovnica Vijesti

Pri prelasku granice, osim gotovine i čekova, prijavljivati i vrijednosne papire

19. svibnja 2017. u 18:14 0 komentara 493 prikaza

Vlada FBiH je, izmjenama i dopunama Odluke o iznošenju strane gotovine i čekova, propisala obvezu fizičkim osobama da, pri prelasku državne granice, osim strane gotovine, konvertibilnih maraka i čekova, prijavi i vrijednosne papire i sve ostale fizički prenosive instrumente plaćanja u skladu s propisom kojim se uređuje sprječavanje pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Propisana je i obveza da pri prelasku državne granice obvezno popunjavaju Obrazac za prijavu gotovine, a iznos koji fizička osoba rezident može iznijeti iz zemlje povećan je s 2.500 eura na 10.000 eura, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Cilj je donošenja ovakve odluke ispunjavanje obveza iz Akcijskog plana BiH za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, što bi doprinijelo uklanjanju BiH sa FATF-ove „sive liste“.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.