Uz pomoć dobrotvora iz Europe

Pri kraju izgradnja učeničkog doma usklopu KŠC-a u Žepču

18.06.2020.
u 11:39

U sklopu Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču, koji su podignuli salezijanci, djeluje gimnazija, tehnička škola, omladinski centar i od ove godine - učenički dom, piše Večernji list BiH.

Više od 2500 mladih završilo je srednjoškolsko obrazovanje u KŠC-u. Mnogi od njih raspršili su se diljem svijeta gdje preuzimaju veoma važne i korisne uloge u društvu. A kako ističu iz KŠC-a, uvijek ih veseli kad se netko od njih vrati kako bi svoju budućnost gradio u Žepču, na svojoj rodnoj grudi.

- S ponosom i zahvalnošću ističemo činjenicu da više od trećine djelatnika u KŠC-u čine naši bivši učenici. Salezijanci u Žepču s radošću objavljuju vijest da je pri kraju izgradnja učeničkog doma u sklopu projekta KŠC-a “Don Bosco” i da od ove školske godine primaju učenike srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, Glazbenu ili drugu školu u Žepču. Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe, koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala, privodimo kraju ovaj projekt. KŠC “Don Bosco” dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam KŠC-ova u BiH. Ovaj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH iako su salezijanci prisutni na svim kontinentima s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta.

U sastavu KŠC-a dvije su škole koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu - Opća gimnazija i Tehničko-obrtnička škola. Za školsku 2020./2021. godinu u TOŠ-u upisujemo sljedeće smjerove: tehničar za mehatroniku/elektrotehničar, agroturistički tehničar, elektroinstalater/elektromehaničar, bravar/zavarivač. Od ove godine u dom ćemo primati samo muške osobe koje se upišu u neku od naših ili škola u gradu. Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču - kaže nam don Milan Ivančević, ravnatelj KŠC-a “Don Bosco” u Žepču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?