zanimljiva dijeta

'Prestala sam jesti jaja na dva tjedna, evo što mi se dogodilo'

07.06.2017.
u 21:30

Terri Bortz izbacila je jaja iz prehrane, a kada ih je vratila, ostala je šokirana

Ljudi različito reagiraju na iste namirnicu. Hrana u kojoj netko uživa bez posljedica nekome drugome može izazvati teškoće. Pokazuje to i slučaj jedne žene koja je otkrila da joj jaja jednostavno ne pašu. I ne samo to, već joj izazivaju i zdravstvene probleme.
 

Terri Bortz, čije iskustvo prenosi Women's Health, koja je ušla u zdravstveni plan za otkrivanje uzroka upale identificiranjem intolerancije na hranu. Bortz (47) je zadnjih pet godina imala tako snažne bolove u koljenima i kukovima da su je budili iz sna. U ovoj dijeti iz prehrane je na dva tjedna izbacila sve namirnice osim proteinskih shakeova, povrća i voća, nakon čega je polako počela vraćati određene namirnice kako bi vidjela hoće li doći do reakcije. - Kako su prva dva tjedna eliminacijske dijete prolazila, shvatila sam da me koljena više ne bole. I bila sam šokirana da, kada pojedem neku namirnicu nakon eliminacijskog razdoblja, mogu iznenada doživjeti simptom koji nisam imala tjednima. Poput jaja. Prije bih često jela tri jaja na dan. Ali to je bila jedna od namirnica od koje sam odustala u eliminacijskoj dijeti. Kada sam ih ponovno počela jesti, nisam mogla vjerovati što se dogodilo: prvog dana kad sam vratila jaja u prehranu, dobila sam glavobolju, žgaravicu, a vratila mi se i bol u zglobovima. Kada su se simptomi nastavili idući dan, moj suprug ukazao mi je na to da mi jaja ne pašu. Stoga sam ih prestala jesti, i za pola dana simptomi su nestali - otkrila je Bortz. Dodala je da je otkrila kako su problemi koje je iskusila klasični simptomi intolerancije na hranu, a od liječnika je saznala da ne podnosi albumin, koji se nalazi u bjelanjku. Također je rekla da sada koristi jaja samo u vrlo maloj mjeri.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije