Čović - Razak

Premijer Malezije prihvatio Čovićev poziv da posjeti BiH

čović-razak
03.11.2015.
u 13:13

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Kuala Lumpuru s premijerom Malezije Dato'Sri Najibom Tun Abdul Razakom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sugovornici su zajednički utvrdili da su odnosi dviju zemalja dobri, bez otvorenih pitanja, ali da je neophodno intenzivirati suradnju kako bi se potaknuo daljnji razvoj gospodarstva, promovirao pravedan gospodarski rast te uspostavila i očuvala ekonomska stabilnost. 

Zaključili su i da je uvijek važno govoriti o održivom razvoju jer on pretpostavlja ostvarivanje tri opća cilja: stabilan gospodarski razvoj, pravednu raspodjelu socijalnih mogućnosti te zaštitu okoline. Institucionalni okvir i javne usluge moraju osigurati preduvjete za to i planirati strategiju i razvoj poštujući načela održivosti - manji fokus na maksimalni profit, a veći na dobrobit za zajednicu i okolinu. Bez napora i truda svakog pojedinca neće biti ni promjene te je međusobna suradnja ključna.

Na kraju sastanka predsjedavajući Čović je pozvao premijera Malezije Razaka u službeni posjet Bosni i Hercegovini, što je on prihvatio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?