kina

Premijer i ministri HNŽ-a na Forumu regionalnih i lokalnih lidera u Kini

Herceg
20.06.2016.
u 15:26

Dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, sudjelovao je  na Trećem Forumu regionalnih i lokalnih lidera koji se održava u Tanghshanu u kineskoj provinciji Hebei, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Forum je posvećen suradnji između regionalnih i lokalnih vlasti NR Kine i 16 zemalja Središnje i Istočne Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Na poseban način istaknute su nove mogućnosti i područja kojima se želi unaprijediti ”16+1 mehanizam” i  produbiti svestrana  suradnja u gospodarstvu, tehnologiji, zaštiti okoliša, obrazovanju i kulturi, te brojnim drugim oblastima.

Inače, otvaranju Foruma bili su nazočni i Bohuslav Sobotka, predsjednik Vlade Češke Republike,  kao predsjedajuće zemlje s europske strane, Petar Ivanović, zamjenik predsjednika Vlade Crne Gore,  visoko izaslanstvo Vlade NR Kine i provincije Hebei, te visoka izaslanstva brojnih zemalja Središnje i Istočne Europe.

U sklopu Trećeg Foruma regionalnih i lokalnih lidera održano je i nekoliko specijaliziranih foruma na kojima se razgovaralo o zaštiti okoliša, poljoprivredi, sigurnosti  hrane, gospodarstvu i zapošljavanju, na kojima su, uz predsjednika Hercega, sudjelovali i članovi izaslanstva Vlade Hercegovačko- neretvanske županije: Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Željko Laketić, ministar gospodarstva  i Kristina Crnjac, šefica Odjela za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije