Odžak

Predstavnici Vlade ŽP obišli požarište na tvrtki Zeko promet, pomoći će u saniranju štete

požar Zeko promet
24.12.2022.
u 10:44

Topić je nakon obilaska požarišta kazao da su predstavnici Vlade dali potporu vlasniku tvrtke i njegovoj obitelji te izrazili spremnost za pomoć u saniranju štete

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministra financija Mije Stanića i ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutina Živkovića obišao je jučer požarište na prostoru tvrtke Zeko promet d.o.o. u Odžaku. Predsjednik Vlade ŽP Topić je nakon obilaska požarišta kazao da su predstavnici Vlade dali potporu vlasniku tvrtke i njegovoj obitelji te izrazili spremnost za pomoć u saniranju štete, priopćeno je iz Vlade ŽP.

Kako su izvijestili iz MUP-a ŽP dana 22. prosinca 2022. godine oko 07,07 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je došlo do požara u krugu poduzeća Zeko promet Odžak. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz Odžaka i patrolna ophodnja koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da su požarom zahvaćeni prostorije tehničkog pregleda i radionice koji se nalaze u sklopu poduzeća. 

Zbog postojanja opasnosti širenja požara na obližnju benzinsku crpku, zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe je angažirao profesionalnu vatrogasnu postrojbu Modriča koji su sudjelovali u gašenju požara. 

O događaju su upoznati dežurni tužitelj Županije Posavske i protupožarni inspektor gdje je tužitelj naložio da će očevid biti obavljen tijekom sutrašnjeg dana dok se požarište u potpunosti stavi pod nadzor, stoji u priopćenju iz MUP-a ŽP.

Prilikom požara velikih razmjera izgorjelo je skladište tvrtke te prostorija za tehnički pregled i za servis te vozila koja su bila na servisu. Procjenu štete utvrdit će službeni vještak, izvijestio je Danijel Šapina, zapovjednik zajedničke profesionalne vatrogasne postrojbe ŽP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije