Sastanak s Tehničkom misijom MMF-a

Predstavnici MMF-a dali preporuke za poboljšanje sustava raspodjele prihoda

sastanak mmf
17.03.2016.
u 12:36

Predstavnici Misije su dali preporuke za poboljšanje sustava raspodjele kako bi podržao pravednost i fiskalne ciljeve Federacije i predložili opcije za jačanje dosljednosti između transfera i fiskalne odgovornosti Federacije, županija i općina

Federalna ministrica financija Jelka Milićević sa suradnicima održala je jučer u prostorijama Federalnog ministarstva financija završni sastanak s Tehničkom misijom Međunarodnog monetarnog fonda o reformi sustava raspodjele prihoda koju predvodi voditelj Misije Julio Escolano.

Predstavnici Misije, koji u BiH borave od 2. veljače 2016. s ciljem pružanja pomoći u izradi novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, uradili su pregled postojećeg sustava raspodjele prihoda te dali preporuke za njegovo poboljšanje kako bi podržao pravednost i fiskalne ciljeve Federacije i predložili opcije za jačanje dosljednosti između transfera i fiskalne odgovornosti Federacije, županija i općina. 

Također je urađen pregled servisiranja vanjskog duga FBiH kako bi se osigurala odgovornost odgovarajućih razina vlasti i transparentno upravljanje otplatom duga. Naglašeno je da unapređenje upravljanja javnim financijama na nižim razinama vlasti zahtijeva mjere s ciljem jačanja odgovornosti, omogućavanja izvora vlastitih prihoda koji ne izazivaju distorzije te davanja jačih poticaja za fiskalnu odgovornost. 

Međunarodni monetarni fond će nastaviti pružati tehničku podršku i pomoć u reformi sustava raspodjele prihoda između različitih razina vlasti kroz pripremu novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?