Digitalna transformacija obrazovanja

Predstavnici Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ na radnom sastanku na Sveučilištu u Mostaru

09.11.2021.
u 16:02

Predstavnici ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije na čelu s ministricom Gordanom Nakić, bili su na radnom sastanku na Sveučilištu u Mostaru i Centru za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT. 

Na sastancima su se  dogovorili sljedeći koraci u projektu digitalne transformacije obrazovanja te je dogovoreno uključivanje dodatnih škola u projekt e-Dnevnika. 

Srednja ekonomska škola Livno je prva škola koja u potpunosti koristi SUMIT e-Dnevnik bez korištenja dnevnika u fizičkom obliku. Dogovorena su nova unapređenja u sustavu te omogućavanje mobilne aplikacije e-Dnevnik za roditelje kao i novi oblici informiranja  roditelja. S obzirom na to da je projekt e-Dnevnika u potpunosti uspio u ovaj proces će se  uključiti još nekoliko škola. 

Napravljeni su i novi koraci u omogućavanju nove mogućnost za učenike od iduće školske  godine, a to su e-upisi. Na ovaj način će se omogućiti lakši i brži upis učenika u srednje škole uz veću transparentnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije