Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Predstavnici američkih Federalnih rezervi u posjeti CBBiH

29. ožujka 2017. u 14:30 0 komentara 5 prikaza
asdsd

 Predstavnici Federalnih rezervi (FED) iz New Yorka posjetili su danas Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH), gdje su s guvernerom CBBiH Senadom Softićem i njegovim suradnicima razgovarali o mogućnosti uspostavljanja korespondentskih odnosa i suradnje s FED-om.

Budući da FED New York, uime Sistema federalnih rezervi SAD, pruža bankarske i druge usluge ostalim svjetskim centralnim bankama, vladama i međunarodnim službenim institucijama (oko 200 subjekata), CBBiH je uputila zahtjev FED-u New York za uspostavljenje korespondentskih odnosa i korištenje usluga koje FED nudi.

Imajući u vidu činjenicu da CBBiH, u skladu sa Zakonom o CBBiH, radi po aranžmanu valutnog odbora i da je domaća valuta vezana za euro, postoji zakonsko ograničenje iznosa sredstava koja se mogu držati u drugim neeuro valutama. Ipak, CBBiH je zainteresirana da ispita mogućnost investiranja u vrijednosne papire SAD posredstvom FED-a, o čemu je razgovarano tijekom današnjeg sastanka, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.