Sveučilište u Mostaru

Predstavljene web stranica i mobilna aplikacija SUM-a

19.06.2019.
u 14:45

Stranica je prilagođena za osobe s invaliditetom. Moguće je prilagoditi boju pozadine, boju teksta kao i veličinu i prored teksta

Predstavljene su nova web stranica i mobilna aplikacija Sveučilišta u Mostaru koju je izradio Centar za informacijske tehnologije SUM-a (SUMIT).

Aplikacija nudi pregled vijesti sa sveučilišne web stranice i sastavnica SUM-a, pregled kalendara na Sveučilištu u Mostaru kao i prijavu na STUDOMAT i ISS.

Voditelj SUMIT-a doc. dr. sc. Tomislav Volarić je istaknuo kako su na izradi web stranice i aplikacije radili i studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a.

-Ponosni smo na to da su u izradi sudjelovali studenti te su oni na taj način uradili svoju praksu koja će im svakako pomoći u daljnjem obrazovanju. Uvijek ćemo se truditi da povećavamo broj studenata u naš tim kako bi dodavali nove funkcionalnosti i ideje, kazao je Volarić.

Stranica je prilagođena za osobe s invaliditetom. Moguće je prilagoditi boju pozadine, boju teksta kao i veličinu i prored teksta. Stranica je prilagođena svim veličinama ekrana od mobilnog uređaja do stolnog računala.

-U samoj izradi stranice sudjelovao je širok tim akademske zajednice te je prevedena na engleski i njemački jezik, a u tijeku je priprema prijevoda osnovnih podataka o studijima i na kineski jezik, objasnio je Volarić.

Pri izradi mobilne aplikacije koristili su se Googleova biblioteka Flutter za pisanje nativnih aplikacija za Android i iOS i programski jezik DART. Sva komunikacija s administracijskim dijelom odvija se preko RESTful API zahtjeva.

Web stranica Sveučilišta izrađena je pomoću Vue JavaScript biblioteke, a sva logika aplikacije i pozadina su izrađeni u PHP programskom jeziku i Laravel programskom okviru. Cijeli izvorni kod aplikacije je u potpunom vlasništvu SUMIT-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?