Znanstveni skup na Humcu

Predstavljena marka HP Mostar „150. obljetnica obnove Franjevačkog samostana na Humcu“

23.10.2017.
u 13:21

Na Znanstvenom skupu održanom na Humcu predstavljena je prigodna poštanska marka Hrvatske pošte (HP) Mostar „150. obljetnica obnove Franjevačkog samostana na Humcu“. Dio izdanja, osim marke, čine još prigodni žig prvoga dana i FDC, odnosno omotnica prvoga dana. 

Likovno rješenje potpisuje magistrica slikarstva Magdalena Džinić Hrkać. Prije 150 godina biskup fra Anđeo Kraljević blagoslovio je temeljni kamen obnovljenog franjevačkog samostana na Humcu, koji nije samo nasljednik srednjovjekovnog samostana sv. Kate u Ljubuškom koji su porušile Osmanlije, nego je oaza vjerskog, prosvjetnog, kulturnog i povijesnog pamćenja.

Izdavanjem poštanske marke HP Mostar se pridružila obilježavanju ove značajne obljetnice, a prigodni dar gvardijanu humačkog samostana fra Dariju Dodigu u ime Hrvatske pošte (HP) Mostar uručio je Josip Bulić. Marku je predstavila Željka Šaravanja, priopćeno je iz HP Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije