RAZGOVORI

Predsjedništvo BiH razgovaralo s predsjednikom Slovačke Republike, Crne Gore i zamjenikom premijera Republike Turske

sastanak
12.04.2016.
u 16:42

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić i dr. Dragan Čović razgovarali s predsjednikom Slovačke Republike Andrejem Kiskom, Crne Gore Filipom Vujanovićem i zamjenikom premijera Republike Turske Numanom Kurtulmuşom

Sa slovačkim predsjednikom je razgovarano o bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, koji su dobri, bez otvorenih pitanja, te je zajednički konstatirano da ima mogućnosti za daljnje unapređenje suradnje na ekonomskom planu. Između dviju zemalja postoji i zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na visokoj i najvišoj razini, što doprinosi razvitku ukupnih bilateralnih odnosa.

Predsjednik Kiska je izrazio zadovoljstvo zbog napretka BiH i naglasio spremnost Slovačke da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu eurointegracija, što je posebice važno imajući u vidu da će Slovačka u srpnju 2016. godine preuzeti šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije. Iskustva Slovačke na putu ka priključenju Europskoj uniji mogu poslužiti i BiH. Kazao je da je budućnost Bosne i Hercegovine i regije Zapadnog Balkana u EU-u i NATO-u.

Sugovornici su ocijenili da je važno da postoji opća suglasnost i izražena volja svih sudionika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka koji će približiti BiH Europskoj uniji. Člаnovi Prеdsјеdništvа su izrazili uvjerenje da će naša zemlja dоbiti stаtus kаndidаtа zа Еurоpsku uniјu tijekom mаndаtа оvоg sаzivа Prеdsјеdništvа BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost za kontinuiranu potporu Slovačke BiH, osobito u zalaganju i pomoći na europskom putu naše zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?