domaćin predsjedništvo BiH

Summit Brdo-Brijuni proces, bit će održan 28. i 29. ožujka u Sarajevu

sjednica
03.03.2016.
u 18:21

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je danas na sjednici k znanju Informaciju o podnošenju zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Na sjednici je odlučeno kako će Predsjedništvo BiH biti domaćin summita Brdo-Brijuni procesa, koji će biti održan 28. i 29. ožujka u Sarajevu.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog tajniku Ujedinjenih nacija Ban Ki-moona za sudjelovanje na prvom Svjetskom humanitarnom summitu (World Humanitarian Summit –WHS), koji će biti održan u  Istanbulu 23. i 24. ožujka. Delegaciju BiH će predvoditi predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2016. godinu. Donijeta je Odluka o imenovanju majora Hajrudina Djedovića za šefa četvrte rotacije grupe oficira Oružanih snaga BiH u operaciji Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje, za period siječanj- prosinac 2015. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u vojnoj obuci, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Moldavije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola i Protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluke o ratifikaciji akata Svjetskog poštanskog saveza (UPU), usvojenih na 25. kongresu UPU-a, održanom 2012. godine u Dohi (Opći pravilnik Svjetskog poštanskog saveza, Svjetska poštanska konvencija, Završni protokol uz Svjetsku poštansku konvenciju i Sporazum o poštanskim financijskim uslugama), Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije o uspostavljanju okvira za sudjelovanje Bosne i Hercegovine u operacijama Europske unije za upravljanje krizama, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Švicarskog federalnog vijeća koji se odnosi na redovni zračni promet, Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o suradnji u području telekomunikacija i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o suradnji u području zaštite okoliša i održivog razvoja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?