službeni posjet

Predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev u nedjelju u posjetu BiH

21.07.2017.
u 20:12

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarat će u nedjelju, 23. srpnja u Sarajevu s predsjednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevom koji dolazi u službeni posjet našoj zemlji.

Programom posjete, u 09.00 sati je predviđen svečani doček makedonskog izaslanstva na platou ispred Zgrade institucija BiH, nakon čega će uslijediti susret izaslanstva Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Nakon sastanka predviđeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije, koji će potpisati resorni ministri Mirko Šarović i Ljupčo Nikolovski.

Planirano je i potpisivanje Programa kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Makedonije, a potpisnici su resorni ministri Adil Osmanović i Robert Alagjozovski. 

Nakon potpisivanja bit će upriličene izjave za medije predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva.

Izaslanstvo Vijeća ministara BiH, pored predsjedatelja Denisa Zvizdića, činit će zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

U večernjim satima, Zvizdić i Zaev boravit će u Mostaru gdje će prisustvovati manifestaciji „Mostar Peace Connection“ i potpisati Mostarsku povelju mira - priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?