Čavara primio Macdonald

Osigurati migrantima humane uvjete za boravak u BiH

29.06.2020.
u 16:52

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald.

Tijekom posjeta, razgovarano je o pandemiji koronavirusa, pri čemu je istaknuto kako je neophodno poštivati mjere i preporuke nadležnih institucija, ali isto tako i osigurati ekonomsku aktivnost, te omogućiti normalan život svakom stanovniku, kao i očuvanje socijalno – ekonomskog stanja. 

Na sastanku je razgovarano i o problemu ilegalnih migracija koje, zaključeno je, ne treba promatrati samo kao humanitarno pitanje, već i kao sigurnosno pitanje, odnosno potrebno je osigurati migrantima humane uvjete za boravak u BiH, ali prvenstveno omogućiti stanovnicima BiH sigurnost. 

Koordinatorica Macdonald izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom UN-a i Federacije BiH, te zahvalila Predsjedniku Federacije BiH na potpori zajedničkom regionalnom programu „Dijalog za budućnost“ koji ima za cilj promociju suživota i različitosti u BiH.

Predsjednik Federacije BiH poželio je kooradinatorici Macdonald uspješan predstojeći mandat u BiH, te izrazio nadu kako će dosadašnja suradnja biti još uspješnija i produktivnija, u smjeru rješavanja pitanja značajnih za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije