Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao s Spyridonom Flogaitisom

28. listopada 2020. u 15:50 0 komentara 88 prikaza

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao s direktorom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EPLO-a u Federaciji BiH i BiH, pri čemu je direktor Flogaitis istaknuo kako EPLO ima za cilj stvaranje i širenje znanja u oblasti javnog prava i promocije europskih vrijednosti.

„EPLO provodi značajan broj projekata tehničke suradnje koji pomažu vladama i institucijama diljem svijeta u promoviranju vladavine zakona, pravosuđa, reforme javne uprave, regulatornih i zakonodavnih reformi, ljudskih prava, te procesa demokracije. Naš cilj je obnoviti vidljivost EPLO-a u BiH i biti aktivni suradnik i potpora BiH u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava“, kazao je  Flogaitis.

Predsjednik Federacije BiH istaknuo je kako je pravna država temelj razvitka svakog društva i svake države, te jedan od osnovnih preduvjeta za članstvo u Europskoj uniji. Također, kazao je kako je uloga EPLO-a u Federaciji BiH i BiH uistinu značajna, jer doprinosi jačanju demokracije i  razvoju modernih i efikasnih javnih uprava.

Na koncu sastanka, iskazana je obostrana spremnost za suradnju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.