sastanak

Krišto sa Sattlerom o realizaciji ključnih prioriteta na putu k članstvu BiH u EU

31.01.2024.
u 16:54

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, zajedno sa svojim zamjenicima ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcom i ministrom obrane Zukanom Helezom, održala je danas u Sarajevu sastanak sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.


Na sastanku se razgovaralo o realizaciji ključnih prioriteta na putu k članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji. Predsjedateljica Krišto je istaknula da očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz točan datum otvaranja pregovora tijekom ožujka ove godine.


Predsjedateljica Vijeća ministara BiH iskazala je očekivanje za nastavak europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima. Na sastanku se razgovaralo i o europskom planu rasta za Zapadni Balkan.


Predsjedateljica Krišto je informirala veleposlanika Sattlera o nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan. Izrazila je očekivanje da će u dijalogu s Europskom komisijom žurno biti usuglašena finalna reformska agenda u kojoj bi bili pobrojani svi investicijski projekti i potrebna financijska sredstva za njihovu provedbu.
Zaključeno je da je plan rasta povijesna prilika za unaprjeđenje domaće ekonomije kao i za potporu u procesu bržeg pristupanja Europskoj uniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije