sarajevo

Predsjedatelj Zvizdić sa ministrom Al Thanijem

Zvizdić
04.05.2016.
u 13:05

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas na marginama Sarajevo Business Foruma s ministrom ekonomije i trgovine Države Katar Ahmedom bin Jassimom Al Thanijem.

Sugovornici su odnose dvije zemlje ocjenili dobrim, prijateljskim i u uzlaznoj putanji. Istaknuli su da je potrebno uložiti dodatne napore na jačanju ekonomskih odnosa, posebno upoznavanja katarskih investitora s potencijalima Bosne i Hercegovine.

Kao pozitivan primjer istaknuto je značajno uvećanje broja turista iz Katara u prošloj godini. Predsjedatelj Zvizdić i ministar Al Thani su izrazili uvjerenje da će se taj pozitivan trend i interes nastaviti.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao ministra Al Thanija o strateškim ciljevima Bosne i Hercegovine, članstvom u EU i NATO savezu, jačanju poslovnog ambijenta i ekonomije, te jačanju sigurnosti i vladavine prava. Kao jedan od prioriteta predsjedatelja Zvizdić je istaknuo jačanje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta kako bi se zapošljavali mladi ljudi i otvorila perspektiva za njihov ostanak u Bosni i Hercegovini.

On je zahvalio Državi Katar na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći Bosni i Hercegovini i pozvao katarske investitore da ulažu u našu zemlju koja ima neiskorišten poslovni i ljudski potencijal, priopćeno je iz Vijeća minsitara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije